In maart 2013 is GBA gestart met het project zelfstandig wonen. 

Vijf jong volwassenen uit de klantenkring van GBA wilden graag zelfstandig wonen. De stap naar zelfstandig wonen was erg groot, maar begeleid wonen wilden zij niet, dat zou voor hen voelen alsof ze niet zelfstandig konden worden.

Vanaf 1 augustus 2013 wonen de 5 autisten, zoals zij zichzelf inmiddels noemen, in het hartje van Culemborg. Naar volle tevredenheid. En per 1 maart 2014 wonen nog vier bewoners zelfstandig in een tweede woonhuis.

 

Hoe moet je zelfstandig gaan wonen? Waar moet je aan denken? Hoe ga je de huur en rekeningen betalen? Woon je alleen of met huisgenoten? Kun je omgaan met geld? Welke hulp vraag je wanneer en aan wie?

GBA wil je de kans bieden om te leren hoe je zelfstandig kunt wonen. Dit kan met behulp van de begeleiding van GBA: je woont zelfstandig, en wordt daarin begeleid door de coaches van GBA. We zijn dus niet constant aanwezig, maar komen op afspraak!

Om voor jullie een beter beeld te schetsen, lees je op de volgende pagina's hoe wij het project uitvoeren. Dit project is er op gericht je te leren zelfstandig te wonen en biedt je de eventuele doorgroei mogelijkheid om later (als je dat wilt en kunt) alleen te gaan wonen.