Ken je dat?

Denk je te weten wat je gaat doen, wordt het ineens weer anders. Iedereen praat door elkaar en je weet niet meer waar je op moet reageren. Wat gebeurt er dan? Storm in je hoofd? Of juist stilte? Of blokkeer je als er moeilijke situaties ontstaan? Hoe reageer je dan? Of hoe reageer je dan juist niet?

Er zijn honderden boeken geschreven over hoe mensen met autisme denken, waarom ze zich gedragen zoals ze zijn, en hoe ze reageren. Maar die boeken gaan altijd over de autist zoals de wereld heeft bedacht dat autisten zouden moeten zijn. Maar wij gaan er altijd vanuit dat elke autist net zo uniek is als elke niet autist. Dus waarom reageer je eigenlijk zoals je doet? En zou je het anders willen?

Als je er nu vanuit gaat dat elk mens zijn eigen gedachten vormt om veiligheid te creëren voor zichzelf. Dan is er geen enkele gedachte vreemd. Toch worden we vaak beoordeeld op onze gedragingen door de omgeving. Simpelweg omdat de omgeving vaak bang wordt van een afwijkend gedrag of gedachte. En dat kan je in lastige situaties brengen. Sterker nog, het kan erg moeilijk voor je zijn dat je niet herkent hoe je omgeving verwacht dat je reageert, en daardoor kan je jezelf buitengesloten voelen. Of doe je erg je best om net als de rest te doen, maar kost het je zoveel moeite dat je er erg moe van wordt.

In de praktijk komen we het vaak tegen, de omgeving verwacht ander gedrag van je, maar wat willen ze dan? Hoe kan je dat nu het beste doen? Hoe reageer jij in je relaties, sociale situaties, etc.?

Tijdens de Brainsstorm sessies is er veel aandacht voor je gedrag en je denken. Maar er is ook veel aandacht voor kennismaken, interesses en andere sociale zaken. Daarom begint elke sessie met een inloop. Vanaf vijf uur ben je welkom om onder het genot van een drankje even bij te praten of lekker te ontspannen. Om zes uur gaan we beginnen. In een ontspannen sfeer bespreken we het onderwerp van de dag waarbij je uitgedaagd wordt om te verwoorden wat er in je hoofd gebeurt. De ene keer moeilijk, de andere keer makkelijk, maar humor en plezier staan voorop. Nadat we duidelijk hebben hoe iedereen naar een situatie kijkt gaan we proberen oplossingen te bedenken. In het laatste uur gaan we op een praktische manier onderzoeken of jouw gevonden oplossing ook voor jou goed voelt.

Wat leer je?

Je leert onderzoeken hoe je denkt, wat je tegenhoudt om in bepaalde situaties te reageren en waarom je dat doet. Je leert oplossingen te bedenken waar jij je goed bij voelt.

Je krijgt inzicht in de gedachten en denkwijze van anderen en leert van hun oplossingen.

Je leert op een andere manier te kijken naar je omgeving, de maatschappij en de mensen om je heen. Hoe ga je om met het gedrag van je partner, je werkgever, je collega’s. Wat is het effect van jouw gedrag op hen, maar ook andersom.

 

Hoe lang duurt het?

De sessies duren van 17:00 uur tot 21:00 uur.

Er zijn twee bijeenkomsten per maand.

 

Locatie

De bijeenkomsten worden gehouden op ons kantoor in Culemborg.

 

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen ? Neem contact met ons op!